Facebook се променя и ще предлага новини по различен начин. Тестовете

...
Facebook се променя и ще предлага новини по различен начин. Тестовете
Коментари Харесай

Facebook обещава още по-малко фалшиви новини


Facebook се трансформира и ще предлага вести по друг метод. Тестовете на новото лице на най-популярната обществена мрежа към този момент започнаха със стотици хиляди консуматори в Северна Америка. Собственикът на интернет колоса Марк Зукърбърг даде обещание просторност на наличието и по-малко подправени вести, съобщи Нова ТВ.

Фейсбук пуска реорганизиран и осъвременен новинарски раздел. Първите, които ще го видят, са 200 000 консуматори на обществената мрежа в Съединените щати. Основателят и шеф на компанията Марк Зукърбърг не пести похвалите за новата форма на новините.

" За първи път от основаването на Фейсбук, ще има специфичен раздел за публицистика от високо качество. Не приказваме единствено за наш логаритъм, който да сортира новините. Наели сме опитни хора, които схващат от публицистика и имат сполучлива работа в тази сфера ", сподели основателят на интернет колоса Марк Зукърбърг

Този ход на Facebook идва под натиска на публичното мнение, както и недоволството на политици и деятели, че обществената мрежа се е трансформирала в платформа за подправени вести. Често има и подозрения, че недобросъвестни детайли употребяват Фейсбук за опити да манипулират настройките на милионите консуматори по редица чувствителни въпроси.

" Възможността хората да персонализират новинарския си поток няма да бъде отнета. Главните тематики и главното водещо наличие в секцията ще бъдат подбирани от експерти, на които плащаме за това. Така ще избираме какво да демонстрираме, а няма да демонстрираме всичко, което даден издател е решил да разгласява ", сподели още Зукърбърг.

Фейсбук разгласи, че са заделили 300 милиона $ за новата активност. Според експерти това бележи забележителна смяна в работата на обществената мрежа и връзките й с обичайните медии. " Наблюдаваме деликатно процеса, тъй като действително за пръв път Фейсбук ще заплаща обилни суми на издателите. Те и до момента даваха някакви пари за видео излъчванията в опцията Фейсбук Live, само че тази стратегия е по-мащабна, по-дългосрочна и парите за медиите са повече ", съобщи Кен Доктър, медиен специалист.

Експертите акцентират, че новата концепция на интернет колоса има явни проблеми. Facebook казва, че ще стартира новинарския раздел с към 200 медии, измежду които обичайни издания като " Уолстрийт джърнъл ". Следващата стъпка е да се включат интернационалните медии и селекцията става комплицирана. " Кой взима решенията и кой пасва на определението " законна новинарска организация "? Именно този въпрос, с който се сблъскаха и Apple и Гугъл, сътвори проблеми на Фейсбук, които стигнаха до Конгреса. Имаме 48 щатски основни прокурори, които гледа и когато Фейсбук каже:  " тази медия не е законна, тази оценка може да бъде сложена под въпрос! ", сподели Доктър.

" Наясно съм, че с цел да се употребява нашия артикул с доверие и почитание, той би трябвало да бъде оптимално самостоятелен ", добави Зукърбърг.

Собственикът на Facebook се съгласи, че провокации има, само че изрази убеденост, че определеният път е верен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР